mandag 13. desember 2010

Kaffiløpse

No ligg eg visst etter her,
har laga ting og tatt bilder, men ikkje rukket å blogge.
Som eg skreiv i forige innlegg,
skulle eg og mamma lage kaffiløpser.
Og det har vi gjort.

Denne har mange navn,
Kaffiløpse, hardangerløpse, tjukkeløpse, halvbaking,
og sikkert enda fleire.



Eg var for det meste tilskodar,
men fekk prøve meg i dei forskjellige prosessane.


Kjevling er teknikk,
eg var ikkje so rask som ho mor, nei..


So måtte dei være nokolunde like store,
sidan dei skal leggast oppå kvarandre.


Etter avkjøling, var det smøring.
Det vart ca 20 slike tilslutt,
men etter kaffikos og smaksprøve,
kom ikkje alt so langt som til fryseren :)


Då var kaffien servert.


8 kommentarer:

  1. Så kjekt at du vil vere med på det vesle lotteriet mitt:)
    Nam, nam! Eg trur eg kjem på kaffibesøk til deg i jula... nei, ikkje få panikk! Har no kjøpt inn både hardangerløpser med smørkrem og potetkaker med eit tynt lag kling. Kjøpte av ei dame på Helle. Skulle gjerne hatt nokre natronkaker også... får sjå om dei har på Bua.
    Flott at du viser bilder frå bakinga. Du er heldig som har ei mor som meistrar baking av slik tradisjonsmat:) Besta var veldig flink med slikt. Då eg gjekk på barneskulen, var eg fast innom dei før eg gjekk heim. Måtte jo sjå om ho hadde laga noko godt til kaffien - til stor frustrasjon for foreldra mine, sidan eg var mett før middagen... Får alltid lyst på melkekaker når eg tenker på besta:)
    Jaja, ha ei fin veke på øy`na!

    SvarSlett
  2. Åååå, slike lefser er så gode!! Ha ei fortsatt fin førjulstid.

    SvarSlett
  3. I Lofoten tror jeg vi kaller dem tjukklefse og det er bare så digg med godt smør, sukker og kanel. Det er JUL det!

    SvarSlett
  4. Lefser er kjempegodt. Vi bakte noen i helgen, med de ble på langt nær så flotte som disse.

    SvarSlett
  5. For ei koseleg stund dåke har hatt :-)
    Desse lefsene er skikkeleg gode.
    Det er ikkje allt som skal i frysen Ann Tove, litt svinn skal reknast med :-)

    Ha ein fin tirsdag :-)

    SvarSlett
  6. Hei.Nam,nam Tykklefse.Noe av det beste jeg hvet.Får det ikke til samme hvordan jeg gjør det.Blir så seig.Vanskelig å rulle ut.Blir så bløt deigen min.Prøvd mange oppskrifter.Får det ikke til.Ønsker deg en riktig fin førjulsuke videre.Klem fra Bodil.

    SvarSlett
  7. Så flinke dere har vært. Lefsene ser riktig luftig og gode ut. Her blir det minimalt med baking i år. Husbonden har måtte trått til med den også. Jul blir det uansett.
    Gode førjulsdager til deg!
    Klem!

    SvarSlett
  8. mmmmmmmm, det ser veldig godt ut! Eg blir freista til å prøve. Eg har ikkje gjort det før så resultatet vil ikkje bli like bra som dine. Og eg må nok vente til seinare med å prøve....

    Ha gode dagar!

    SvarSlett

Andre innlegg so kanskje fell i smak?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...